Kava Colombia Antioquia Excelso

(3 pirkėjų atsiliepimai)

10.90 27.90 

👅 turtingas aromatas, tirštumas, vaisinė rūgštelė

🎶 šokolado, slyvų ir džiovintų vaisių natos

🌍 Kolumbija 🇨🇴

☕ 100% arabika (Caturra, Castillo, Colombia rūšys)

🔥 vidutinis skrudinimas (tik po jūsų užsakymo!)

Aprašymas

Colombia Antioquia Excelso – tai kokybiška ir itin vertinama rūšinė Kolumbijos kava.

Ši šviežia kava yra subalansuota ir puikiai pabrėžia geriausias kavos savybes.

Colombia Antioquia Excelso Kolumbijos kava pasižymi puikiu aromatingumu, vaisinės rūgštelės skoniu.

Regionas: Antiokija.

Pupelių augimo aukštis: 1200 – 1500 metrų virš jūros lygio.

Derliaus rinkimo laikotarpis: lapkritis – vasaris.

Apdorojimas: drėgnasis.

Skrudinimo lygis: vidutinis.

Sudedamosios dalys: skrudintos kavos pupelės.

Laikymo sąlygos: produktą rekomenduojame laikyti originalioje pakuotėje, tamsioje ir sausoje vietoje, 5-25°C temperatūroje.

Įdomi informacija apie kolumbišką kavą

Kolumbija yra viena iš didžiausių ir garsiausių kavos gamintojų pasaulyje. Kava čia ne tik svarbus eksporto produktas, bet ir gyva kultūros dalis, kurią UNESCO pripažino pasaulio paveldo objektu. Šio regiono kava yra žinoma savo puikia skonio ir aromato pusiausvyra, kurią lemia natūralios ir žmogiškosios sąlygos.

Kava šioje šalyje buvo atrasta 18 a. Jėzuitų kunigų, kurie atvyko su ispanų kolonistais. Pradžioje vietiniai gyventojai nesidomėjo kavos auginimu, nes tai reikalavo ilgo laukimo ir sunkaus darbo. Tačiau vėliau, dėka vieno kunigo iniciatyvos, kuris įsakė auginti kavą kaip nuodėmių išpirkimą, ji pradėjo plisti šiaurės rytų regione. 19 a. su pasaulio ekonomikos plėtra, Kolumbija atrado tarptautines rinkas ir jos kava tapo vienu iš pagrindinių šalies eksporto šaltinių.

Šiame krašte kava dažniausiai yra auginama mažuose šeimos ūkiuose, kurie bendradarbiauja su Nacionaline Kavos Augintojų Federacija (FNC), įkurta 1927 metais. FNC ne tik padeda rinkti, transportuoti ir parduoti pupeles, bet ir skatina kokybės standartus, atlieka mokslinius tyrimus ir užtikrina socialinę paramą augintojams. FNC taip pat sukūrė garsią reklaminę figūrą – Juan Valdez, kuris tapo Kolumbijos kavos simboliu visame pasaulyje.

Kava Kolumbijoje yra ne tik ekonominis, bet ir kultūrinis reiškinys. Jos augintojai didžiuojasi savo tradicijomis ir paveldu, kurį perduoda iš kartos į kartą. Jie taip pat puoselėja savitą gyvenimo būdą ir papročius, susijusius su ja. Pavyzdžiui, vos ne kiekvienas vietinis išgeria taurę juodos arba saldintos kavos (tinto) ryte ir po pietų, o taip pat jie dalyvauja vietiniuose festivaliuose ir šventėse, skirtuose kavai pagerbti.

Kolumbijoje kava taip pat suteikia galimybę plėsti turizmą, nes tiek vietiniai, tiek ir atvykę svečiai dažnai aplanko muziejus ir parkus, kur galima sužinoti daugiau apie Kolumbijos kavos istoriją ir procesus.

Kokiais ypatumais pasižymi Kolumbijos kava?

Kolumbija yra viena iš nedaugelio kavos gamintojų, kuri nuima du derlius per metus: vieną rudenį ir kitą pavasarį. Tai leidžia tiekti šviežią ir aukštos kokybės kavą visus metus. Kolumbija taip pat yra trečia pagal dydį arabikos pupelių gamintoja pasaulyje (po Brazilijos ir Vietnamo).

Šio regiono kava yra labai įvairi, priklausomai nuo auginimo vietos, aukščio, klimato ir apdirbimo būdo. Kolumbijoje yra 22 kavos auginimo regionai, kurie skirstomi į tris pagrindines grupes:

Šiaurinė: šokolado ir riešutų skonio užuominos. Mažiau rūgštinga, labiau sodri.

Centrinė: žolelių ir vaisių skonis.

Pietinė: stipresni rūgštingumo ir citrinų poskoniai.

Kavos pupelių auginimas

Kolumbija yra idealiai pritaikyta kavos pupelių auginimui dėl savo geografinės padėties ir gamtos sąlygų. Ji yra ties pusiauju ir turi daug kalnų ir tropinių miškų. Kava čia yra auginama 1200-1800 metrų aukštyje virš jūros lygio, kur temperatūra svyruoja nuo 8 iki 24 laipsnių pagal Celsijų. Čia dirvožemis yra vulkaninis ir ypač derlingas, o klimatas yra drėgnas ir saulėtas. Tai ypač naudinga pupelių auginimui.

Derliaus sezonu metu kavos pupelės šiame regione yra renkamos rankomis kas dešimt dienų ar rečiau. Augintojai pasirenka tik tobulai prinokusias kavos uogas, o likusias palieka brandintis toliau. Tai užtikrina geriausią kavos kokybę ir skonį.

Regiono kavos gamyba

Kolumbija pupelių apdorojimui naudoja drėgną apdirbimo būdą. Tai reiškia, kad uogos yra mirkomos vandenyje, siekiant nulupti vaisiaus minkštimo sluoksnį nuo pupelių. Tada pupelės yra fermentuojamos tam tikrą laiką. Po to jos yra skalaujamos ir džiovinamos saulėje arba specialiose mašinose.

Drėgnas apdirbimo būdas Kolumbijos regiono kavai suteikia švelnesnį ir subalansuotą skonį, su mažesniu rūgštingumu ir didesniu saldumu. Taip pat išryškina vaisių ir žolelių aromatus bei skonio niuansus.

Skonis

Kolumbijos regiono kava yra žinoma savo puikia skonių pusiausvyra, kurią lemia natūralios ir žmogiškosios sąlygos. Kava čia pasižymi vidutine arba pilna tekstūra, švelniu rūgštingumu ir tinkamai subalansuotu saldumu. Tarp skonio savybių galima rasti karamelę, šokoladą, riešutus ir citrinas. Taip pat galima užuosti gėlių, vaisių, prieskonių ir kakavos aromatus.

Šio regiono kava yra puiku pasirinkimas tiems, kurie mėgsta vidutinio stiprumo ir subalansuotą kavą su aiškiomis ir ryškiomis skonio savybėmis. Ji gali būti geriama juoda arba su pienu ar cukrumi, priklausomai nuo asmeninio skonio. Ji taip pat gali būti naudojama įvairiems kavos gėrimams gaminti.

3 atsiliepimai apie Kava Colombia Antioquia Excelso

  1. Ilona

    Kava Colombia Antioquia Excelso patiko, mėgstu su rūgštele skonį 🙂

  2. Linas

    Šios Kolumbijos kavos skonis puikus, su vaisių prieskoniu.

  3. Rokas

    Įdomus ir nenuobodus skonis, slyvos šiek tiek jaučiasi. Patiks norintiems ne įprastos kavos, o įdomesnės

Parašyti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jūsų peržiūrėtos prekės