Kava Costa Rica Tarrazu

(2 pirkėjų atsiliepimai)

11.9027.90

👅 ryškus bei turtingas poskonis, stiprus aromatas ir rūgštelė

🎶 juodojo šokolado ir citrusinių vaisių natos

🌍 Kosta Rika 🇨🇷

☕ 100% arabika (Caturra, Catuai rūšys)

🔥 vidutinis skrudinimas (tik po jūsų užsakymo!)

Aprašymas

Costa Rica Tarrazu – tai aukščiausios kokybės ir labiausiai vertinama  rūšinė Kosta Rikos kava.

Šios šviežiai skrudintos kavos pupelės yra itin aromatingos.

Costa Rica kava pasižymi turtingu, tvirtu skoniu, kuriame jaučiasi rūgštelė.

Regionas: Tarasu.

Pupelių augimo aukštis: 1200 – 1800 metrų virš jūros lygio.

Derliaus rinkimo laikotarpis: gruodis – vasaris.

Apdorojimas: drėgnasis.

Skrudinimo lygis: vidutinis.

Sudedamosios dalys: skrudintos kavos pupelės.

Laikymo sąlygos: produktą rekomenduojame laikyti originalioje pakuotėje, tamsioje ir sausoje vietoje, 5-25°C temperatūroje.

Įdomi informacija apie Kosta Rica kavą

Kava į Kosta Riką atkeliavo 1779 metais iš Etiopijos ir greitai tapo pagrindiniu eksporto produktu. Kosta Rikos vyriausybė skatino kavos augintojus suteikdama jiems žemės sklypus ir mokesčių lengvatas. Plantacijos prisidėjo prie šalies infrastruktūros ir modernizacijos vystymo. Tai buvo pirmoji Centrinės Amerikos šalis, kuri pradėjo auginti tik arabikos rūšies kavą, kuri yra aukštos kokybės ir skonio.

Šio regiono kavos kultūra yra ypač turtinga ir be galo įvairi. Kava yra ne tik gėrimas, bet ir socialinis ritualas. Kosta rikiečiai mėgsta gerti kavą ryte, po pietų ir vakare, dažnai derindami ją su šviežiais pyragėliais ar sausainiais. Kava taip pat yra svarbi šventėms ir ceremonijoms. Pavyzdžiui, per Kalėdas, tradicija yra gerti “aguadulce” (saldų gėrimą iš cukranendrių sulčių ir cinamono) kartu su kava.

Kosta rikiečiai taip pat didžiuojasi savo kavos gamybos būdu. Dauguma jų naudoja “chorreador”, tradicinį aparatą iš medinio stovo ir audinio filtro, kuris leidžia vandeniui lašėti per maltas pupelės tiesiai į puodelį. Šis būdas išskiria kavos aromatą ir skonį be jokių papildomų medžiagų.

Ypatybės

Kosta Rika yra viena iš geriausių kavos gamintojų pasaulyje, nes ji turi idealias sąlygas kavai auginti. Klimatas yra šiltas ir drėgnas, o dirvožemis yra praturtintas mineralais ir yra ypač derlingas.

Ši šalis turi aštuonis pagrindinius kavos auginimo regionus, kurie skiriasi savo aukščiu, temperatūra, lietaus kiekiu ir kitais veiksniais.

Šie regionai yra:

Tarrazu – šis regionas yra laikomas vienu iš geriausių kavos auginimo regionų pasaulyje. Jo pupelės turi intensyvų, gryną ir riebų skonį su šokolado ir riešutų niuansais. Šią kavą galite įsigyti čia pat.

Centrinis slėnis – čia auga dauguma Kosta Rikos kavos pupelių. Šis regionas pasižymi vidutine temperatūra ir drėgmės lygiu, o jo pupelės turi šokolado, vaisių ir medaus skonius.

Tres Rios – šis regionas yra vadinamas Kosta Rikos kavos „Bordeaux”, nes jo pupelės turi vyno ir citrusinių skonius. Šis regionas yra ypač dideliame aukštame ir sulaukia gausaus lietaus, o jo dirvožemis yra rūgštus ir gausus mineralų.

Orosi – tai yra vienas iš seniausių kavos auginimo regionų Kosta Rikoje. Jo pupelės turi subtilų, švelnų ir saldų skonį su vaisių ir žiedų niuansais. Čia pupelės auginamos vidutiniame aukštyje, kuris pasižymi drėgnu klimatu, o jo dirvožemis yra ypač gausus molio.

Turrialba yra žinomas savo ekologiška kava, kuri yra auginama be cheminių trąšų ar pesticidų. Šio regiono pupelės turi lengvą, gaivų ir rūgštų skonį su žolelių ir pipirų niuansais. Jis turi lietingą klimatą, o jo dirvožemis yra smėlingas.

Brunca – šis regionas yra vienas iš naujausių kavos auginimo regionų Kosta Rikoje. Jo pupelės turi stiprų, sodrų ir aromatingą skonį su kakavos ir vanilės niuansais. Čia vyrauja karštas klimatas, o jo dirvožemis yra vulkaninis ir gana rūgštingas.

Guanacaste – tai regionas, kuris yra įsikūręs prie Ramiojo vandenyno kranto. Čia pupelės turi vidutinį, subalansuotą ir malonų skonį, pasižyminti medaus ir kviečių natomis.

Valle Occidental – tai yra vienas iš didžiausių kavos gamintojų Kosta Rikoje. Jo pupelės turi stiprų, tirštą ir aromatingą skonį su riešutų ir karamelės natomis.

Valle Central – šis regionas yra įsikūręs Kosta Rikos sostinės San Chosé apylinkėje. Čia auginamos pupelės turi ryškų, švarų ir skaidrų skonį, pasižymintį citrusinių ir kvapnių žiedų aromatais.

Kavos pupelių auginimas

Kosta Rika yra viena iš nedaugelio šalių, kurios augina tik arabikos rūšies kavą.

Arabika yra laikoma aukščiausios kokybės kavos rūšimi, nes ji turi daugiau aromato, skonio ir kofeino nei kitos.

Šioje šalyje kavos augintojai yra labai rūpestingi ir atsakingi.

Jie naudoja ekologiškus ir tvarius metodus, kad išsaugotų gamtą ir pagerintų kavos kokybę.

Jie taip pat stengiasi išlaikyti kavos įvairovę ir autentiškumą, nesiekdami didelio derliaus ar pelno.

Čia augintojai daugiausia yra smulkūs ūkininkai, kurie priklauso kooperatyvams ar asociacijoms, kurios teikia jiems paramą ir mokymus.

Kavos gamyba

Costa Rica kava yra žinoma savo gamybos procesu, kuris yra gana sudėtingas ir ypač kruopštus.

Kavos gamyba susideda iš kelių etapų:

Derliaus nuėmimas – tai yra rankinis darbas, kuris vyksta nuo lapkričio iki vasario. Kavos augintojai renka tik brandžias ir sveikas pupeles, kurios pasižymi raudona arba violetine spalva.

Plovimas – tai yra mechaninis darbas, kuris vyksta po derliaus nuėmimo. Kavos pupelės yra skalaujamos vandeniu ir atskiriamos pagal svorį bei dydį. Tada jų paviršius yra nulupamas ir pašalinamas cukrus bei gleivės.

Džiovinimas – kavos pupelės yra išdėstomos ant džiovinimo lentų arba žemės ir saulės poveikio metu jos praranda drėgmę. Šis procesas trunka kelias savaites arba mėnesius, priklausomai nuo oro sąlygų.

Rūšiavimas – tai yra rankinis arba mechaninis darbas, kuris vyksta po džiovinimo. Pupelės yra atrenkamos pagal spalvą, dydį, formą ir defektus. Tik geriausios kokybės pupelės yra pateikiamos tolesniam apdorojimui.

Skrudinimas – pupelės yra kaitinamos specialiose mašinose, kurios keičia jų spalvą, aromatą, skonį ir struktūrą. Skrudinimo lygis gali būti lengvas, vidutinis ar tamsus, priklausomai nuo norimo rezultato.

Malimas – galiausiai, pupelės yra sumalamos į smulkius grūdelius arba miltelius, kurie yra naudojami kavos gaminimui. Malimo laipsnis gali būti smulkus, vidutinis ar stambus, priklausomai nuo norimo gėrimo.

2 atsiliepimai apie Kava Costa Rica Tarrazu

  1. Rasa V.

    Skani kava – Costa Rica Tarrazu ir dar plius – šviežiai skrudinta, tas irgi priduoda daugiau puikaus aromato ir skonio.

  2. Rita

    jaučiasi skonio tirštumas, tvirtas kavos kūnas, man patiko!

Parašyti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jūsų peržiūrėtos prekės