Kava Costa Rica Tarrazu
12.90 € – 31.90 €
👅 ryškus bei turtingas poskonis, stiprus aromatas ir rūgštelė
🎶 juodojo šokolado ir citrusinių vaisių natos
🌍 Kosta Rika 🇨🇷
☕ 100% arabika (Caturra, Catuai rūšys)
🔥 vidutinis skrudinimas (tik po jūsų užsakymo!)
Costa Rica Tarrazu – tai aukščiausios kokybės ir labiausiai vertinama rūšinė Kosta Rikos kava.
Šios šviežiai skrudintos kavos pupelės yra itin aromatingos. Tad jas rekomenduojame
vertinantiems stiprų aromatingumą ir vaisišką rūgštumą kavoje.
Costa Rica kava pasižymi turtingu, tvirtu skoniu su citrusų rūgštele. Šias savybes lemia tai, kad kava auginama aukščiau nei 1200 metrų virš jūros lygio, tad subręsta gerokai lėčiau.
Kodėl tai labiausiai vertinama kavos pupelių rūšis? Ji turi SHB statusą, bręsti ir auga ilgiau už įprastas kavos pupeles. Taip pat Tarrazu regionas yra viena tinkamiausių vietų kokybiškos kavos auginimui. Čia vulkaninės kilmės gruntas, aukštai virš jūros lygio iškilę kalnai ir tinkamos oro sąlygos.
Kosta Rikoje kavos kultūra yra ypač turtinga ir be galo įvairi. Kava yra ne tik gėrimas, bet ir socialinis ritualas. Kosta rikiečiai mėgsta gerti kavą ryte, po pietų ir vakare, dažnai derindami ją su šviežiais pyragėliais ar sausainiais.
Kosta Rika yra viena iš geriausių kavos gamintojų pasaulyje, nes ji turi idealias sąlygas kavai auginti. Klimatas yra šiltas ir drėgnas, o dirvožemis yra praturtintas mineralais ir yra ypač derlingas.
Ši šalis turi aštuonis pagrindinius kavos auginimo regionus, kurie skiriasi savo aukščiu, temperatūra, lietaus kiekiu ir kitais veiksniais. Tarrazu yra laikomas vienu iš geriausių kavos auginimo regionų pasaulyje.
Regionas: Tarazu.
Pupelių augimo aukštis: 1200 – 1800 metrų virš jūros lygio.
Derliaus rinkimo laikotarpis: gruodis – vasaris.
Apdorojimas: drėgnasis.
Skrudinimo lygis: vidutinis.
Sudedamosios dalys: skrudintos kavos pupelės.
Laikymo sąlygos: produktą rekomenduojame laikyti originalioje pakuotėje, tamsioje ir sausoje vietoje, 5-25°C temperatūroje.
Rasa V. –
Skani kava – Costa Rica Tarrazu ir dar plius – šviežiai skrudinta, tas irgi priduoda daugiau puikaus aromato ir skonio.
Rita –
jaučiasi skonio tirštumas, tvirtas kavos kūnas, man patiko!
Oksana –
mano mėgstamiausia