Kava Indian Monsooned Malabar AAA

(5 pirkėjų atsiliepimai)

10.90 26.90 

⭐ mėgstamiausias klientų pasirinkimas!

👅 ryškus skonis, itin žemas rūgštingumas ir dūmo prieskonis

🎶 kakavos, dūmo ir kedro riešutų natos

🌍 Indija 🇮🇳

☕ 100% arabika (Catimor, Kent rūšys)

🔥 vidutinis skrudinimas (tik po jūsų užsakymo!)

Aprašymas

Indian Monsooned Malabar AAA – tai rūšinė kava iš Indijos. Taip, Indija yra žinoma dėl arabatos ir prieskonių, tačiau kavos industrijoje ji taipogi yra įtakinga!

Ši šviežia kava pasižymi ryškiu skoniu, dūmo prieskoniu bei tirštumu ir beveik neturi arabikos kavai būdingo rūgštingumo. Tad jos skonis tikrai išskirtinis. Visgi ją pamėgo mūsų klientai ir galime ją pavadinti perkamiausia. Tad ją ⭐ rekomenduojame ⭐ išbandyti visiems, ypač tiems, kas nenori jokio rūgštumo kavoje ir yra pasiryžę degustuoti stipraus kūno kavą, kuri tarytum būtų virta gamtoje ant laužo.

Indian Monsooned Malabar AAA kavą galite įsimylėti taip, kad nebenorėsite jokių kitų!

Kas dar prideda šiai kavai ypatingumo? Kavos apdirbimas.

Surinkus derlių, kavos uogos džiovinamos saulėje po atviru dangumi, kol iš jų išgaunamos žalios kavos pupelės. Šis procesas, vadinamas „natūraliuoju“ arba „sausuoju“ apdorojimu, pastarasis yra itin populiarus tokiose šalyse kaip Brazilija. Tačiau India Monsooned Malabar kavos kelionė tuo nesibaigia.

Išdžiovintos ir išrūšiuotos pupelės laikomos sandėliuose, kol prasideda musonų sezonas Indijoje, trunkantis nuo birželio iki rugsėjo. Tuomet jos paskleidžiamos 10–15 cm sluoksniu ant betoninių grindų gerai vėdinamose pusiau atvirose patalpose. Čia, veikiamos drėgnų musoninių vėjų, pupelės sugeria drėgmę, padvigubina savo dydį, keičia spalvą iš šviesiai žalios į švelniai auksinę, o skonis įgauna unikalų charakterį – beveik visiškai išnyksta Arabikai būdingas rūgštingumas. Toks kavos apdirbimo būdas vadinamas musoniniu.

indija

Regionas: Karnataka, Vakarų Ghatas.

Pupelių augimo aukštis: 1100 – 1200 metrų virš jūros lygio.

Derliaus rinkimo laikotarpis: spalis – vasaris.

Apdorojimas: musoninis.

Skrudinimo lygis: vidutinis.

Sudedamosios dalys: skrudintos kavos pupelės.

Laikymo sąlygos: produktą rekomenduojame laikyti originalioje pakuotėje, tamsioje ir sausoje vietoje, 5-25°C temperatūroje.

5 atsiliepimai apie Kava Indian Monsooned Malabar AAA

  1. Lukas

    mano nr 1 pasirinkimas, rekomenduoju paragauti

  2. Mindaugas Kumeta

    Jau trečias mėnesis imu tik indišką kavą, patinka stiprus skonis, jokio rūgštumo.

  3. TOP

    TOP kava

  4. Vilija Ratkevičienė

    tikrai įdomus skonis, ilgai gundžiausi, kol pagaliau išmėginau ir tikrai esu sužavėta!

  5. Paulius

    Viena įdomiausių ragautų kavų…

Parašyti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *