Kava Indian Monsooned Malabar AAA
10.90 € – 26.90 €
⭐ mėgstamiausias klientų pasirinkimas!
👅 ryškus skonis, itin žemas rūgštingumas ir dūmo prieskonis
🎶 kakavos, dūmo ir kedro riešutų natos
🌍 Indija 🇮🇳
☕ 100% arabika (Catimor, Kent rūšys)
🔥 vidutinis skrudinimas (tik po jūsų užsakymo!)
Indian Monsooned Malabar AAA – tai rūšinė kava iš Indijos. Taip, Indija yra žinoma dėl arabatos ir prieskonių, tačiau kavos industrijoje ji taipogi yra įtakinga!
Ši šviežia kava pasižymi ryškiu skoniu, dūmo prieskoniu bei tirštumu ir beveik neturi arabikos kavai būdingo rūgštingumo. Tad jos skonis tikrai išskirtinis. Visgi ją pamėgo mūsų klientai ir galime ją pavadinti perkamiausia. Tad ją ⭐ rekomenduojame ⭐ išbandyti visiems, ypač tiems, kas nenori jokio rūgštumo kavoje ir yra pasiryžę degustuoti stipraus kūno kavą, kuri tarytum būtų virta gamtoje ant laužo.
Indian Monsooned Malabar AAA kavą galite įsimylėti taip, kad nebenorėsite jokių kitų!
Kas dar prideda šiai kavai ypatingumo? Kavos apdirbimas.
Surinkus derlių, kavos uogos džiovinamos saulėje po atviru dangumi, kol iš jų išgaunamos žalios kavos pupelės. Šis procesas, vadinamas „natūraliuoju“ arba „sausuoju“ apdorojimu, pastarasis yra itin populiarus tokiose šalyse kaip Brazilija. Tačiau India Monsooned Malabar kavos kelionė tuo nesibaigia.
Išdžiovintos ir išrūšiuotos pupelės laikomos sandėliuose, kol prasideda musonų sezonas Indijoje, trunkantis nuo birželio iki rugsėjo. Tuomet jos paskleidžiamos 10–15 cm sluoksniu ant betoninių grindų gerai vėdinamose pusiau atvirose patalpose. Čia, veikiamos drėgnų musoninių vėjų, pupelės sugeria drėgmę, padvigubina savo dydį, keičia spalvą iš šviesiai žalios į švelniai auksinę, o skonis įgauna unikalų charakterį – beveik visiškai išnyksta Arabikai būdingas rūgštingumas. Toks kavos apdirbimo būdas vadinamas musoniniu.
Regionas: Karnataka, Vakarų Ghatas.
Pupelių augimo aukštis: 1100 – 1200 metrų virš jūros lygio.
Derliaus rinkimo laikotarpis: spalis – vasaris.
Apdorojimas: musoninis.
Skrudinimo lygis: vidutinis.
Sudedamosios dalys: skrudintos kavos pupelės.
Laikymo sąlygos: produktą rekomenduojame laikyti originalioje pakuotėje, tamsioje ir sausoje vietoje, 5-25°C temperatūroje.
Lukas –
mano nr 1 pasirinkimas, rekomenduoju paragauti
Mindaugas Kumeta –
Jau trečias mėnesis imu tik indišką kavą, patinka stiprus skonis, jokio rūgštumo.
TOP –
TOP kava
Vilija Ratkevičienė –
tikrai įdomus skonis, ilgai gundžiausi, kol pagaliau išmėginau ir tikrai esu sužavėta!
Paulius –
Viena įdomiausių ragautų kavų…