Cappuccino (Kapučino) Kava: Įdomybės (+Receptas)

Cappuccino

Jei esate kavos mėgėjas, tikriausiai žinote kas yra cappuccino kava?

Tai yra vienas iš populiariausių kavos gėrimų pasaulyje, kuris sudarytas iš espreso ir karšto pieno su puta.

Šiame straipsnyje sužinosite apie kapučino atsiradimą, įdomybes ir receptą pasigamininmui.

Turinys

Kapučino kavos kilmės istorija

Cappuccino pavadinimas yra kilęs iš itališko žodžio “cappuccio”, kuris reiškia “kepuraitė”.

Tai siejama su kapucinų vienuolių rūbais, kurie buvo rudos spalvos ir dažniausiai pasižymintys su baltu galvos apdaru.

Šie rūbai priminė cappuccino kavos spalvą ir formą: tamsų espresso pagrindą su baltu pieno putų sluoksniu viršuje.

Pirmasis kapučino prototipas atsirado 18 a., keliose Vienos kavinėse.

Ten buvo siūlomas populiarus „kapuziner” gėrimas, sudarytas iš kavos ir plaktos grietinėlės, dažnai pabarstytas cinamonu ar šokolado drožlėmis.

Italų kapučinas atsirado 20 a. pradžioje po to, kai buvo išrastas espresso aparatas.

Italai pradėjo naudoti garintą pieną vietoj plaktos grietinėlės ir sukūrė šiandieninę cappuccino versiją.

Įdomūs faktai apie cappucino

Cappuccino kava yra tradicinis itališkas pusryčių gėrimas, kuris paprastai geriamas užkandžiaujant sausainiais ar bandele.

Italai retai užsisako šį gėrimą po 10-11 val. ryto, nes mano, kad pienas trukdo virškinti pietus.

Cappuccino kava yra panaši į latte, bet turi daugiau pieno putų ir mažiau garinto pieno.

Šis gėrimas sudarytas iš trijų lygių dalių: espresso, garinto pieno ir pieno putos.

cappucino

Latte sudarytas iš vienos dalies espresso ir dviejų dalių pilamo garinto pieno, su plonu pieno putų sluoksniu viršuje.

Be to, šis gėrimas yra kaloringesnis, riebesnis ir turintis daugiau baltymų nei espresso.

Vienas vidutinis (240 ml) kapučinas turi apie 120 kalorijų, 6 g riebalų ir 6 g baltymų.

Kapučino kava yra populiari ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje.

Ji buvo pristatyta Didžiojoje Britanijoje, kur kava su pienu geriami bet kuriuo paros metu.

Gėrimas taip pat buvo pristatytas JAV italų restoranuose 1930 m., bet išplito tik 1980 m. prasidedant kavinių tinklų plėtrai.

Irish cappuccino (airiškas kapučinas)

Irish cappuccino yra kapučino variantas, į kurį, kaip ir pridera airių gaminimai kavai, pridedama airiško viskio skonio

Šis gėrimas yra puikus pasirinkimas šaltais žiemos vakarais ar šventiniam sezonui.

Tai yra skanus ir sušildantis kavos gėrimas, kuris taip pat gali būti patiekiamas kaip desertas.

Irish cappuccino yra susijęs su airiška kava, kuri buvo išrasta 1943 m., Foynes oro uoste, netoli Limeriko, Airijoje.

Šefas Džo Šeridanas sukūrė šį karštą kavos kokteilį laukiantiems keleiviams, kurių skrydis buvo atidėtas.

Kai vienas keleivis paklausė ar gėrimas pagamintas iš braziliškos kavos, Šeridanas juokaudamas atsakė: „ne, tai yra airiška kava!”.

Kapučino receptas

Kapučino kava yra ne tik skanus ir aromatingas kavos gėrimas, bet ir turtingas istorijos bei kultūros paveldas.

Jis atspindi italų tradicijas ir meilę kavai, taip pat prisitaiko prie kitų šalių skonių ir poreikių.

cappucino italija

Jei norite išbandyti šį kavos gėrimas, sekdami mūsų paprastu receptu galite lengvai jį pasigaminti.

Recepto ingredientai

 • 1-2 „šotai” espresso (puikiai tinka Espresso Blend kava).
 • Pienas (riebus).
 • Rankinis plaktuvas.
 • Plakta grietinėlė.
 • Muskato riešutai, cinamonas ar kakavos milteliai (pagal skonį).
 • Airiškas viskis (jei norite pagaminti airišką kapučiną).

Paruošimas

  • Paruoškite espresso kavą naudodami aparatą arba sumaišykite tirpią kavą su karštu vandeniu. Užpilkite kavą į didelį puodelį, pripildydami apie trečdalį tūrio.
  • Įkaitinkite pieną mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės (būkite atsargūs, nes pienas lengvai svyla) ir išplakite jį naudodami rankinį plaktuvą tol, kol susidarys glotnus ir storas putų sluoksnis viršuje.
  • Jei norite pagaminti irish cappuccino, pridėkite šaukštą airiško viskio į kavos puodelį ir gerai išmaišykite.
  • Pilkite garintą pieną ant espresso, palikdami apie centimetrą vietos viršuje.
  • Šaukštu uždėkite pieno putų sluoksnį ant gėrimo ir pabarstykite muskato riešutų, cinamono ar kakavos milteliais pagal skonį. Mėgaukitės!