Latte Macchiato Kava: Išsamus Gidas (+Receptas)

late macchiato

Šiuo metu galima rasti daug kavos rūšių, skonių ir būdų ją paruošti.

Tad, nenuostabu, kad ir gėrimų pavadinimų yra begalė.

Vienas iš jų yra „latte macchiato“.

Tai yra kavos gėrimas, pagamintas iš espresso ir pieno.

Bet, ką reiškia šis pavadinimas ir kaip jis atsirado?

Ir apskritai – kuo jis skiriasi nuo paprasto latte, kurį taip mėgsta tiek daug žmonių?

Apie viską – šiame straipsnyje.

Turinys

Latte macchiato kilmės istorija

Latte macchiato kava yra itališkas terminas, kuris reiškia „dėmėtas pienas“ arba „pažymėtas pienas“.

Tai nurodo būdą, kaip gėrimas yra ruošiamas: į karštą pieną pilamas espresso „šotas”, kuris palieka tamsią dėmę ant pieno paviršiaus.

Tai yra priešinga espresso macchiato, kuris yra gaminamas iš espresso su nedideliu kiekiu pieno ar grietinėlės.

Kaip bebūtų, latte macchiato kava buvo išrasta Italijoje 1980-aisiais metais, kaip būdas atskirti espresso su pienu nuo espresso be pieno.

Taip pat tai buvo vienas iš būdų patenkinti tuos, kurie mėgo lengvesnę ir saldesnę kavą, o ne tokią stiprią ir aromatingą espresso.

Kuo skiriasi latte nuo latte macchiato?

Latte kava ir latte macchiato yra dvi gėrimų kategorijos, kurios dažnai painiojamos dėl panašių ingredientų ir panašaus pavadinimo, tačiau tarp jų yra svarbių skirtumų.

Pagrindinis skirtumas yra santykis tarp kavos ir pieno.

Latte gaminamas iš vienodo kiekio espresso ir pieno, kurie pilami kartu.

Tai sukuria gana švelnų ir pienišką skonį, kuris dažnai patenkina daugelio žmonių skonį.

Kitaip nei latte, latte macchiato kava labiausiai pabrėžia pieną.

Šis gėrimas susideda iš didesnio pieno kiekio nei espresso ir dažnai būna su grafiniu efektu.

Tai reiškia, kad kavos paviršiuje sukuriamas paveikslėlis, kuris išsiskiria kaip šviesesnė dėmė.

latte macchiato

Tai suteikia latte macchiato labiau išskirtinį ir subalansuotą skonį, kuriame dominuoja pieno saldumas su subtiliu kavos akcentu.

Galų gale, pasirinkimas tarp latte ir latte macchiato priklauso nuo asmeninių skonių ir pageidavimų.

Latte yra geresnis pasirinkimas tiems, kurie mėgsta kavos skonį su pieno švelnumu, o latte macchiato daugiau tinka tiems, kurie mėgsta pieno dominavimą su silpnesniu kavos aromatu.

Aišku, galite išbandyti abu variantus ir pasirinkti jums labiausiai tinkantį.

Turėkite galvoje, kad visi receptai gali būti drąsiai koreguojami ir interpretuojami pagal skirtingas idėjas.

Kaip pasigaminti latte macchiato namuose?

Jei norite išbandyti latte macchiato, jums reikės tik kelių dalykų: espresso aparato arba moka puodelio, pieno plaktuvo, stiklinio puodelio arba stiklainio ir žinoma – atrinktų geriausių kavos pupelių arba maltos kavos.

Recepto žingsniai

 • Espresso aparate arba moka puodelyje vieną arba du šaukštus (priklausomai nuo to, kokio stiprumo kavos norite) espresso.
 • Po to įkaitinkite pieną iki virimo taško (apie 65 °C) ir išplakite jį su pieno plaktuvu, kad susidarytų daug putų.
 • Tada pilkite karštą pieną į stiklinį puodelį arba stiklainį beveik iki viršaus ir uždėkite ant jo putų sluoksnį.
 • Galiausiai, lėtai supilkite espresso kavą į puodelio vidurį naudodamiesi šaukštu arba per nedidelį piltuvą, kad nesumaišytumėte su pienu.
 • Espresso turėtų sudaryti tamsią dėmę ant pieno ir putų paviršiaus.
 • Mėgaukitės savo latte macchiato kava!
 • Jei norite, galite pridėti cukraus, medaus, sirupo arba stevia saldiklio pagal savo skonį.