Flat White Kava: Išsamus Gidas

flat white kava

Flat white kava gaminama iš espresso ir pieno.

Šis gėrimas jums patiks, jeigu mėgstate kreminės konsistencijos ir skonio stipresnę kavą.

Nuo itališkų espreso gėrimų, pavyzdžiui, kapučino, jis skiriasi plonesne ir ne tokia tvirta puta, mažesniu pieno kiekiu.

Šiame straipsnyje apžvelgsime flat white kavos kilmę, ypatybes, pagaminimo receptą.

Turinys

Flat white kilmė

Diskutuojama, kur atsirado ši kava: Australijoje ar Naujojoje Zelandijoje.

Abi šalys teigia, kad būtent jų šalyje flat white buvo išrasta 1980 metais.

Kai kas sako, kad ji natūraliai atsirado abiejose minėtose valstybėse panašiu metu, todėl negalima jos priskirti tik vienai iš jų.

Flat white skirtumai nuo kitų kavos gėrimų

Flat white nuo kitų kavos gėrimų dažniausiai skiriasi stipresniu ir intensyvesniu skoniu.

Nors į jos sudėti įeina pienas, jis labai neužgožia kavos skonio taip, kaip kapučine ar latte.

flat white kuo skiriasi nuo kitu

Skirtumai tarp flat white ir… :

1. Cappuccino – tai labai panašios kavos, tačiau kapučine naudojamas šiek tiek didesnis pieno kiekis. Taip pat jis pasižymi storesne ir puresne pieno puta, todėl kapučine kavos skonis nėra toks intensyvus, palyginus su flat white.

2. Latte – tai gėrimas, panašus į cappucino, tačiau naudojamas 1 espresso „šotas“, o ne 2, taip pat naudojamas didesnis pieno kiekis, gėrimas patiekiamas didesniame puodelyje. Dėl to latte kavos skonis nėra toks intensyvus, labiau jaučiamas pienas, o jo puta storesnė ir standesnė, lyginant su flat white.

Flat white kavos receptas

Porcijos maistinė vertė

  • Kalorijos: 81 kcal;
  • Angliavandeniai: 9 g;
  • Baltymai: 4 g;
  • Riebalai: 4 g;
  • Pagaminimo trukmė: apie 5 min.

PASTABA. Maistinei vertei apskaičiuoti buvo naudota kalorijų skaičiuoklė iš Sportuojantys.lt

Flat white recepto ingredientai

  • 2 „šotai“ (apie 160 ml) espresso kavos (pvz. Espresso Blend);
  • ½ puodelio (apie 120 ml) pieno (rekomenduojama 2,5 % riebumo);

 Paruošimas

  • Supilkite pagamintus 2 espreso „šotus“.
  • Pagarinkite į atskirą puodelį įpiltą pieną, kol atsiras puta.
  • Į kavos puodelį lėtai įpilkite garintą pieną.